Social

Traian Basescu le-a oferit afganilor tancuri si asistenta agricola

Presedintele Traian Basescu a oferit armatei afgane un numar de 54 de tancuri T- 54 care vor fi scoase din uzul armatei romane pentru a fi inlocuite cu ,alte categorii de tehnica, compatibila cu tehnica NATO", a anuntat presedintele Traian Basescu la intoarcerea din vizita pe care a facut-o in Afganistan. Basescu a spus ca i-a transmis aceasta oferta presedintelui Afganistanului, Hamid Karzai . Tancul sovietic T-54 a intrat in productia de serie in 1947, dar URSS l-a inlocuit, incepand cu anii 80, cu T-72 si T-80.
In cadrul vizitei pe care a efectuat-o in Afganistan, Basescu a discutat cu Karzai si despre productia de opiu si heroina din Afganistan. Seful statului roman i-a propus omologului sau afgan ca Institutul de Cercetari de la Fundeni sa sprijine gasirea unor alternative la culturile de mac si canepa indiana, din care se extrag opiul si heroina. Basescu a spus ca aceste droguri ,iau drumul Europei", tranzitand Romania sau chiar oprin-du-se in tara . ,Seful statului roman si-a exprimat increderea ca oferta facuta presedintelui Karzai, in mod deosebit cea legata de gasirea unor alternative la plantatiile de mac si canepa indiana, va fi luata in considerare si ca, intr-un timp relativ scurt, aceste culturi atat de daunatoare si pentru afgani, dar mai ales pentru tarile de destinatie a opiului si a heroinei, vor putea fi inlocuite", se afirma in comunicatul Administratiei Prezidentiale.




Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea