Social

#centrala nucleara #gheorghe marmureanu #traian băsescu

Traian Basescu: "La Cernavoda centrala este sigura"

Presedintele Traian Basescu a asigurat romanii ca Centrala nucleara de la Cernavoda nu va fi afectata de cutremur, dupa discutii cu directorul Institutului de Fizica a Pamantului, Gheorghe Marmureanu .

"Stiu ca pasiunea noastra este sa ne cream probleme si cand nu le avem. Am toate informatiile care indica faptul ca la Cernavoda centrala este sigura. Am discutat cu domnul Marmureanu cu privire la riscurile seismice si fiind in Dobrogea, deci pe celalalt mal al Dunarii decat Vrancea, cutremurele au si un amortizor pana la cele doua reactoare nucleare", a declarat Traian Basescu, citat de Gandul.info.

Presedintele a spus ca subiectul centralei nucleara de la Cernavoda nu a fost discutat in CSAT deoarece, "nu exista riscul in momentul de fata ca un cutremur sa puna in dificultate sau nesiguranta functionare celor doua reactoare".

Directorul Institului de Fizica a Pamantului, Gheorghe Marmureanu, a declarat ca l-a sunat pe presedintele Traian Basescu pentru a-l linisti in privinta centralei de la Cernavoda.

"Am vorbit cu presedintele Basescu si i-am spus sa stam linistiti, pentru ca la Cernavoda eu am facut partea seismica, am consumat foarte mult - 32.000 de pagini de calcul, am lucrat cu colegii din Statele Unite si, din punctul meu de vedere, nu sunt probleme cu Cernavoda sub nicio forma", a declarat Gheorghe Marmureanu, citat de Gandul.info.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea