Social

#firma #contract #militar #armament #mircea basescu #traian băsescu

Traian Basescu ii cere fratelui sau sa se retraga din actionariatul firmei de tehnica militara

Traian Basescu se distanteaza de actiunile fratelui sau in legatura cu firma de tehnica militara in care acesta este implicat si ii cere lui Mircea Basescu sa se retraga din respectiva firma. Seful statului a multumit presei pentru ca a semnalat acest caz si si-a cerut scuze public pentru faptul ca un membru al familiei sale este implicat intr-un astfel de scandal.

Presa centrala a anuntat astazi ca Mircea Basescu, fratele lui Traian Basescu este cel mai proaspat actionar actionar al firmei Defence Security and Intelligence Co, alaturi de generalul (r) Ion Eftimie Sandu (5%), fost loctiitor al Departamentului Arme din Ministerul Apararii, de Maria Cazacu (5%), fiica lui Aurel Cazacu, directorul Directiei de Aparare din Ministerul Economiei, dupa cum noteaza Evenimentul Zilei.

Cotroceniul a luat imediat atitudine, presedintele Basescu anuntand intr-un comunicat ca a primit asigurari ca firma respectiva nu a fost implicata in contracte cu produse militare si i-a cerut fratelui sau sa se retraga din actionariatul companiei.

In plus, aflandu-se astazi la Botosani, Traian Basescu le-a raspuns razand reprezentantilor presei ca "Daca fratele meu se mai baga intr-o firma din asta dubioasa s-ar putea sa nu mai candidez". Potrivit Gandul, seful statului a adaugat ca este extrem de greu sa se apere de "propriul frate ". "De dusmani te poti apara, dar este extrem de greu sa te aperi de propriul frate", a spus Basescu.

Tot astazi au inceput sa apara reactiile si din randul scenei politice. PSD a cerut Ministerului Apararii Nationale sa clarifice daca si in ce fel a fost implicata familia Basescu in contracte militare. "Momentul in care apare aceasta firma si mai ales zona de activitate, fiind vorba de achizitii ce urmeaza sa fie facute de stat, ridica multe semne de intrebare. Sunt inca intrebari la care trebuie sa raspunda atat fratele presedintelui, dar mai ales Traian Basescu", a spus purtatorul de cuvant al PSD, citat de Gandul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea