Social

#criza #somaj #locuri de munca #ue #romania #traian băsescu

Traian Basescu ia in serios problema locurilor de munca

La Adunarea Generala Extraordinara a Grupului I al Comitetul Economic si Social European, Traian Basescu si-a exprimat ingrijorarea pentru problema locurilor de munca, problema pe care o vede nu doar in Romania, dar si in intreaga Uniune Europeana.

"Exista multe motive de nemultumire legate atat de aspectul cantitativ, cat si de cel calitativ. Mana de lucru este insuficienta, mai ales insuficient sau inadecvat calificata. In plus, contractia cererii interne si a pietelor de export determina o crestere a spectrului somajului. Datorita crizei, sectoare intregi si-au redus activitatea afectand viata a mii de persoane. Nu trebuie sa intoarcem spatele acestor oameni, ei trebuie sa fie sprijiniti prin programe de reconversie profesionala, astfel incat sa aiba o sansa in gasirea unui nou loc de munca", a declarat Traian Basescu, citat de Realitatea.net.

Presedintele a insistat asupra nevoii de a crea locuri noi de munca, in Romania, sau in absenta lor asupra informarii romanilor din sectoarele afectate cel mai grav de criza despre oportunitati de munca in alte tari UE.

Traian Basescu a subliniat si necesitatea unui efort pentru instruirea adecvata a fortei de munca, in domeniile in care cererea este in crestere. 

"Exista premise pentru cresterea performantelor in educatie insa conditia fundamentala in acest sens este insasi reforma profunda a sistemului educatiei", a adaugat seful statului.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea