Social

#reorganizare administrativ-teritoriala #covasna #harghita #traian băsescu

Traian Basescu: Harghita si Covasna, separate dar niciodata unite

Traian Basescu a declarat ca reorganizarea teritoriala ar putea ocoli judetele Harghita si Covasna. Cele doua judete ar urma sa ramana separate de cele 8 superjudete propuse de PDL.

Harghita si Covasna nu vor forma o entitate administrativa separata, dar ar putea fi excluse din reorganizarea administrativ-teritoriala, la insistentele UDMR.

In urma negocierilor cu UDMR, seful statului a propus solutia de compromis.

"Ceea ce se poate intampla maximal, in conditiile in care nu vreti sa reorganizam teritorial pe judete mari, este ca acele doua judete, Covasna si Harghita, sa ramana asa cum sunt. Separate ca judete. Covasna si Harghita raman asa cum sunt.

Am spus: Este varianta opt plus doi si este maxim ce puteti obtine. Am spus: va putem oferi o varianta maximala peste care nu se poate trece, adica opt judete plus doua care raman asa cum sunt, Covasna si Harghita de acum. Nu unite", a declarat Traian Basescu, citat de Realitatea.net.

In cazul in care UDMR refuza solutia de reorganizare, presedintele a anuntat ca aparatul administrativ va fi redus oricum.

"Oricum se trece pe reorganizarea pe judete mari a deconcentratelor ministerelor. Adica nu vom mai avea intr-un judet mare, sau intr-o regiune de dezvoltare, nu vom mai avea opt inspectorate de politie. Vom avea unul singur, intr-un singur oras, inspectorat judetean", a mai spus Basescu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea