Social

#explicatii #gest #respingere #nicolas sarkozy #traian băsescu

Traian Basescu, despre refuzul lui Sarkozy: Si eu si el dam din maini

Presedintele Traian Basescu a oferit ieri seara explicatii despre asa-zisul gestul de respingere al lui Nicolas Sarkozy, presedintele Frantei, de la summitul NATO desfasurat saptamana trecuta la Lisabona, informeaza realitatea.net.

"Dupa poza de familie, fiecare pleca unde avea treaba. Sarkozy avea o intalnire. I-am spus ca trebuie sa discutam problema Schengen . Este foarte adevarat ca asta era una dintre problemele majore pe care le aveam de discutat. Nu stiu ce faceti cu gestica lui. Ce va pot spune este ca am stabilit ca el trebuia sa plece la o intalnire, avea o bilaterala. Eu aveam mai tarziu o bilaterala cu presedintele polonez. Eram mai putin presat de timp. Discutia pe care ati vazut-o n-a reflectat decat un lucru: Vreau sa discutam pe problema Schengen , va multumesc ca n-ati blocat trimiterea spre Parlament a raportului COREPER. Deci Franta a ridicat obiectii , dar n-a blocat trimiterea catre Parlament, este un proces de aprobare a intrarii in Spatiul Schengen , care incepe cu Parlamentul", a declarat seful statului intr-o inteventie telefonica la B1 TV.

Traian Basescu a mai spus ca imaginile in care Sarkozy pare sa-l evite au fost interpretate gresit de presa din Romania: “Ce ati vazut acolo, scena a fost 'Am o intalnire....' - si n-am sa spun cu cine mi-a spus ca are intalnire, pentru ca nu se face public continutul acestor discutii - ...dar ne vedem mai tarziu, discutam mai tarziu', ceea ce am si facut", a mai declarat Traian Basescu. "Marea problema este ca si Sarkozy si eu dam din maini", a adaugat acesta.

Gestul lui Nicolas Sarkozy de a refuza o discutie cu omologul sau Traian Basescu, surprins de camerele de televiziune, a fost comentat pe larg de presa interna si internationala, care care a publicat fotografii si inregistrari video de la intalnirea celor doi.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea