Social

#radu duda #mircea geoana #sondaj #basescu #crin-antonescu

Traian Basescu conduce si in sondajele apropiatilor conservatorilor

Presedintele Traian Basescu continua sa fie principalul favorit al alegerilor prezidentiale din toamna acestui an, fiind urmat in top de Mircea Geoana si Crin Antonescu. Aceasta este principala concluzie a unui sondaj de opinie realizat de CCSB, institutul de sondare a opiniei publice " afiliat " Partidului Conservator, desfasurat in perioada 18-22 aprilie.

In sondajul CCSB, independentul Radu Duda se afla in urma candidatilor care reprezinta marile politice de pe scena politica romaneasca, trecandu-si in cont 10 procente dintre posibilele voturi.
 
In top conduce actualul sef al statului, care este creditat cu 41% din voturi. El este urmat de liderul PSD, Mircea Geoana, cu 21 de procente, si presedintele PNL, Crin Antonescu, cu 18%. Pe pozitia a patra apare Principele Radu de Hohenzollern-Veringen , in “spatele” caruia se afla liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, care strange 9% din voturi.

Potrivit Cotidianul, rezultatele studiului se prezinta altfel fata de cel realizat in luna februarie: astfel, Antonescu a inregistrat o crestere importanta de 13%, urmat de Geoana cu o crestere de 8 procente, in timp ce Traian Basescu a pierdut 7%. Concluziile CCSB sunt diferite de cele ale ultimului sondaj realizat de BCS, care il plasa pe seful statului in fruntea clasamentului, pe pozitia a doua aflandu-se Crin Antonescu si abia apoi Mircea Geoana.

Scaderi in clasamente inregistreaza si Alianta PSD - PC, dar si PDL. Astfel, conform studiului CCSB, la alegerile europarlamentare din 7 iunie , PDL ar obtine cele mai multe voturi - 31%, iar Alianta PSD+PC 30 de procente. Formatiunile politice care au crescut in intentia de vot ale alegatorilor interogati sunt PNL si PRM.

Sondajul CCSB a fost realizat in perioada 18-22 aprilie 2009, prin telefon, pe un esantion de 1.087 de persoane si are o marja de eroare de +- 3%.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea