Social

#4 iulie #basescu #romania #sua

Traian Basescu ar vrea sa sarbatoreasca Ziua Nationala a Romaniei ca americanii

Prezent la resedinta ambasadorului SUA Nicholas Taubman , presedintele Romaniei Traian Basescu a tinut un discurs cu ocazia implinirii a 232 de ani de la castigarea independentei Americii, discurs prin care si-a exprimat dorinta de a sarbatori ziua nationala ca americanii.

Cu ocazia festivitatilor zilei de 4 iulie, organizate la resedinta ambasadorului SUA in Romania, Nicholas Taubman, Traian Basescu a tinut un discurs despre SUMMIT-ul NATO, despre parteneriatul strategic pe care il are Romania cu SUA si despre proiectele comune ale celor doua state.

"In ultimii ani am reusit sa ne apropiem foarte mult de poporul american si am reusit sa avem o serie de proiecte comune si de parteneriate militare", a spus Traian Basescu.

In incheiere, Traian Basescu a felicitat poporul american pentru entuziasmul cu care isi serbeaza ziua nationala si regretele fata de modul in care romanii sarbatoresc Ziua Romaniei .

"Vreau sa felicit poporul american cu ocazia zilei nationale si marturisesc ca de multe ori sunt invidios pentru bucuria si solidaritatea cu care va sarbatoriti ziua nationala si vreau sa transmit cu aceasta ocazie salutul meu catre prietenul meu, George W. Bush", a incheiat Traian Basescu.

La randul lui, ambasadorul SUA , a explicat ca forta Americii sta in legea pe care o respecta.

"In aceasta zi de 4 iulie 2008, America ramane puternica datorita unui bun intangibil: increderea in noi insine si in statul de drept. Aceasta incredere intangibila in Constitutia noastra inseamna ca suntem convinsi ca putem depasi orice provocare", a spus Taubman la receptia organizata la resedinta sa.

In incheiere, ambasadorul american a apreciat rolul Romaniei in securitatea mondiala.

"In acesti trei ani, parteneriatul nostru strans a devenit mai puternic. Romania nu este doar un partener puternic, ci si un prieten adevarat si de incredere al Statelor Unite. Simtim cu totii si apreciem caldura si prietenia de care dati dovada, iar noi facem tot posibilul pentru a raspunde la fel. Parteneriatul si prietenia dintre tarile noastre au consolidat ambele state. Multumim, Romania, pentru ca mergi inainte alaturi de America", a incheiat ambsadorul american.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea