Social

#ong #referendum #traian băsescu

Traian Basescu, acuzat de ONG-uri de fraudarea morala a alegerilor

Patru organizatii non-guvernamentale il acuza pe Traian Basescu de prefraudarea alegerilor prin introducerea referendumului pentru parlamentul unicameral.

Agentia de Monitorizare a Presei - Active Watch, Asociatia Pro Democratia , Centrul de Resurse Juridice si Transparency International Romania sustin ca seful statului se foloseste de referendum in campania electorala si promoveaza agresiv ideea de parlament unicameral .

Organizatiile reclama lipsa de informare a publicului asupra optiunilor si sustin ca vor depune o cerere la Avocatul Poporului . Presedintele Pro Democratia, Cristian Parvulescu, crede ca prezenta la vot ar trebui semnata pe doua lista separate, nu doar pe una atat pentru optiunea la referendum cat si pentru alegerile prezidentiale.

"Avem de-a face cu un amalgam de informatii  care va duce si la imposibilitatea alegatorului de a discerne, pentru ca nu toata lumea stie ce este parlamentul unicameral sau bicameral. Cred ca tema paralmentului ar trebui sa fie una de sine-statatoare care sa tina intr-adevar de o revizuire complexa a Constitutiei asupra careia oamenii sa fie informati pe acest subiect ", a explicat Georgiana  Iorgulescu, director exectiv Centrul pentru Resurse Juridice, citata de Realitatea.net.

Purtatorul de cuvant al lui Traian Basescu neaga acuzatiile ONG-urilor si sustine ca acestea au scop electoral.

"In loc sa indemne oamenii sa mearga la vot, ONG-urile ii descurajeaza. Acuzatia este nepotrivita, intrucat se confunda un instrument democratic cu furtul. ONG-urile propaga aceasta confuzie in scop electoral. E ciudat ca aceste organizatii se alatura unui discurs politic, lucru neobisnuit", a declarat Voinescu.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea