Social

#traian băsescu #schengen #aderare spatiu schengen

Traian Basescu: Accesul Romaniei in Schengen este oarecum suspendat din cauza evolutiilor interne

Accesul Romaniei in Spatiul Schengen este "oarecum suspendat" din cauza evolutiilor interne. Declaratia a fost facuta, miercuri, de presedintele Traian Basescu, in timpul conferintei de presa sustinuta impreuna cu omologul sau lituanian, Dalia Grybauskaite.

"De asemenea, un subiect discutat a fost legat de sprijinul pe care Lituania l-a dat constant Romaniei in ceea ce priveste accesul in Schengen - acces care, pentru moment, este oarecum suspendat datorita evolutiilor interne din Romania - urmand ca in perioada viitoare sa vedem care este drumul de urmat pentru scurtarea perioadei pana cand Romania va deveni membra a Spatiului Schengen", a spus Basescu.

Presedintia cipriota a Consiliului Uniunii Europene a anulat recent reuniunea Consiliului JAI, in care trebuia sa se ia o decizie in legatura cu aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen. Cauza anularii este lipsa de "subiecte substantiale". Aderarea la zona Schengen va figura insa pe agenda reuniunii JAI din 25-26 octombrie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea