Social

#maria basescu #Traian Basescu Republica Moldova #traian băsescu

Traian Basescu a primit cetatenia Republicii Moldova!

Traian Basescu si Maria Basescu au primit cetatenia Republicii Moldova, transmite Romania TV.


Fostul presedinte al Romaniei Traian Basescu si sotia sa, Maria, au solicitat cetatenia Republicii Moldova si au depus la 8 martie o cerere in acest sens la presedintia de la Chisinau.


O saptamana mai tarziu, Traian Basescu spunea ca este decis “categoric” sa ceara cetatenia Republicii Moldova, mentionand ca si-ar dori ca romanii sa traiasca intr-o singura tara. “Daca acum nu putem avea cetatenie romana pe ambele maluri ale Prutului, macar sa le am pe amandoua”, a spus el.

In aprilie 2015, Basescu a fost decorat de presedintele Nicolae Timofti cu ordinul “Stefan cel Mare", decoratia militara suprema a Republicii Moldova.

Distinctia i-a fost acordata “in semn de profunda gratitudine pentru contributia sa deosebita la promovarea stabilitatii, securitatii si democratiei in regiune si pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova in procesul de formare a cadrelor din domeniile apararii, securitatii si asigurarii ordinii publice”, potrivit presedintiei de la Chisinau.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea