Social

#amenda traian basescu #traian băsescu #basescu

Traian Basescu a fost amendat. Ce sanctiune uriasa a primit fostul presedinte al Romaniei

Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, a fost amendat dupa ce in 2012 a facut niste declaratii controversate in spatiul public.

 

Fostul sef de stat a fost sanctionat  de Consiliul de Combatere a Discriminarii dupa ce a spus despre maghiari ca ar fi „un popor complexat”.

Fostul presedinte al Romaniei va trebuie sa plateasca 5.000 de lei amenda CNCD pentru discriminare si incalcarea dreptului la demnitate. Europarlamentarul a vorbit despre maghiari in contextul scandalului muncitorilor din Sri Lanka de la brutaria din Ditrau. El a spus ca maghiarii sunt „un popor complexat, iar complexele ii fac sa nu mai suporte pe altcineva langa ei”. 

Cel care a sesizat CNCD a fost presedintele Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania, considerand ca declaratiile fostului sef al statului sunt anti-maghiare.

„Acest caz ar trebui sa fie un avertisment pentru toti cei care considera ca ne pot insulta comunitatea. Ca lideri ai Partidului Popular Maghiar din Transilvania si ca maghiari din Transilvania, ne asumam responsabilitatea pentru comunitatea noastra si vom fi vigilenti cu privire la declaratiile care pot instiga comunitatile.Prin aceasta decizie a CNCD dorim sa transmitem si un mesaj tuturor politicienilor ca nu vom tolera atitudini anti-maghiare si provocari (…)Trebuie sa luam masuri de fiecare data cand experimentam aceste aspecte si, prin toate mijloacele care le avem la dispozitie, sa impiedicam politicienii romani sa creeze tensiuni intre majoritate si minoritate, stigmatizand comunitatea noastra”, a declarat Brassai Hunor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea