Social

#chef #cioaba #tigani #traian băsescu

Traian Basescu a dansat tiganeste la chef la Costesti

Traian Basescu a serbat ziua sotiei sale, Maria, la un chef tiganesc. Presedintele si Prima Doamna a Romaniei au mers la Costesti, in Valcea, unde in fiecare an, rromii celebreaza Sfanta Maria printr-un chef mare.

Cei peste cinci mii de tigani stransi pe un camp din Costesti s-au strans la petrecere de dimineata. Ei nu stiau insa ca ziua le rezerva o surpriza, respectiv vizita presedintelui tarii. Acesta a venit insotit de sotia lui, Maria, care isi serba ziua ieri, dar si de agentii care ii asigura securitatea.

Potrivit Stirile ProTV, angajatii Serviciului de Paza si Protectie au avut o misiune foarte dificila ieri, cand Traian Basescu a intrat in “baia de multime”. In plus, faptul ca toata lumea vroia sa-l atinga pe presedinte le-a ingreunat si mai mult misiunea.

La petrecere, Basescu s-a intretinut mai tot timpul cu auto-intitulatul rege Cioaba si a acceptat pana si invitatia lor la dans. Prima Doamna a primit un cadou autentic de ziua ei, pentru ca tigancile  i-au daruit o fusta traditionala, asortata cu un batic traditional, dar si o mahmudea, adica o moneda de aur.

De pe scena unde a si dansat, presedintele i-a rugat pe tigani sa le ofere un viitor copiilor lor:
"Ca sef al statului, va cer sa va trimiteti copiii la scoala, sa nu fie ca si cu generatiile trecute". La plecare, el a primit din patea gazdelor cateva carti de poezie scrise de Luminita Cioaba, o Biblie si un banut de argint, cu insemne regale.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea