Social

#bebelusi #incendiu #maternitatea giulesti

Tragedie la Maternitatea Giulesti. Bebelusii morti si raniti nu au fost identificati

Incendiul care a cuprins maternitatea giulesti a luat viata a patru bebelusi. Inca sapte micuti sunt in stare grava, iar parintii traiesc un calvar: bratarile de identificare au ars si bebelusii nu au fost identificati.

Cei sapte bebelusi care au supravietuit au fost transportati la Spitalul Grigore Alexandrescu . Medicii sunt rezervati in privinta sanselor de supravietuire a micutilor, din cauza arsurilor care cuprind cel putin 50% din suprafata corpurului si a arsurilor cailor respiratorii.

Incendiul izbucnit luni seara la sectia de Terapie Intensiva a maternitatii Giulesti ar fi fost declansat de un scurtcircuit, arata primele investigatii.

Sansele de supravietuire ale bebelusilor care au supravietuit sunt minime. Nascuti prematur, ei au ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu in stare extrem de grava, iar sansele de supravietuire sunt minime, a declarat Dan Enescu , managerul spitalului.

"Au fost adusi opt prematuri cu greutati sub 2 kg. Patru dintre ei au arsuri pe 70%-80% din corp, iar ceilalti patru au arsuri de 40%-50%. Sunt in stare extrem de grava. La aceste suprafete se mai adauga si 15%  arsuri ale cailor respiratorii", a declarat Enescu pentru Realitatea.net.

Subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a explicat ca se vor efectua teste ADN pentru identificarea beblusilor ale caror bratari de identificare au ars.

In momentul exploziei care a provocat incendiul, aproximativ 40 de femei si copii se aflau in Maternitatea Giulesti.

Parchetul Judecatoriei Sectorului 6 face cercetari cu privire la imprejurarile care au condus la declansarea incendiului de la Maternitatea Giulesti, potrivit Romania Libera.

 

Citeste si

Primele concluzii in cazul incendiului de la Giulesti: instalatia de aer conditionat era improvizata

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea