Social

#victime colectiv # incendiu colectiv #morti colectiv #club colectiv

Tragedie fara precedent. Cauzele mortii celor 27 de persoane din Clubul Colectiv

Incendiul care a izbucnit vineri noapte in Clubul Colectiv din Capitala a facut 27 de victime, un bilant negru, fara precedent in Romania. Dupa tragedie, se ridica insa numeroase semne de intrebare. 

Concertul trupei Goodbye to Gravity a fost insotit de un show pirotehnic, lucru anuntat si pe pagina de Facebook a clubului, insa efectele speciale au fost cele care au dus la tragedie. Potrivit martorilor, artificiile folosite au aprins stalpul din fata scenei, care era invelit intr-un burete. In cateva clipe, pana ca unul dintre cei prezenti sa apuce un extinctor, flacarile s-au extins la tavan. 

Din pacate, nefiind suficiente cai de acces, cei prezenti, panicati, s-au calcat efectiv in picioare incercand sa iasa din clubul cuprins de flacari. Multi au murit asfixiati sau din cauza arsurilor. Imagini ingrozitoare au impanzit retelele de socializare, insa multe dintre ele au fost sterse.

Clubul avea autorizaţie de funcţionare de la Primăria Sectorului 4 din 14 ianuarie 2015, potrivit reprezentanţilor primăriei. Poliţia Locală a efectuat ultima oară un control la local pe 21 octombrie, ocazie cu care agenţii au întocmit un proces verbal pentru lipsă calificare personal.

In plus, clubul nu ar avea autorizatie de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta pentru astfel de evenimente cu efecte pirotehnice. Acestea ar fi trebuit organizate de o firma specializata, cu autorizatie in acest sens.

Majoritatea persoanelor decedate nu au avut acte asupra lor ceea ce a ingreunat identificarea victimelor. Peste 140 de persoane au fost rănite, potrivit ultimului bilanţ anunţat de secretarul de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat, care a mers la faţa locului, impreuna cu ministrul Gabriel Oprea. 

Tragedia a fost prezentata in presa internationala, de la BBC si CNN pana la Daily Mail, The Telegraph si alte publicatii de prestigiu. De asemenea, se banuieste ca printre victime s-ar putea afla si cetateni straini. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea