Social

#cisterna gaze #decese #haiti #tragedie #explozie

Tragedie de proportii! 59 de oameni au murit in urma exploziei unei cisterne cu benzina!

O tragedie de proportii a dus la decesul a cel putin 59 de persoane, si la ranirea altor cateva zeci, in urma unei explizii a unei cisterne de benzina.

 

Cisterna transporta benzina in Cap-Haitien, al doilea oras ca marime din Haiti.

Numarul deceselor s-a ridicat pana in prezent la 59, potrivit viceprimarului orasului Patrick Almonor, care a emis si un apel pentru donarea de sange si a numit situatia generala „critica”, mai ales ca alte zeci de persoane au nevoie de ingrijiri medicale.

„Avem 59 de persoane ucise pana acum si avem alti zeci de oameni in spitale si centre de sanatate din oras”, a declarat Almonor, care a cerut ingrijiri de urgenta si donatii de sange pentru raniti.

In timpul exploziei au fost afectate aproape 50 de case. Multe dintre acestea sunt distruse complet, fiind necesara demolarea pentru a nu pune in pericol siguranta publica.

"Orasul va avea nevoie de mult ajutor pentru a iesi din aceasta tragedie, guvernul central se ofera sa ajute, dar asteptam sa vedem acest lucru. Credem ca vom avea nevoie de mai mult decat doar de guvernul central, situatia este critica", a mai declarat Almonor.

Premierul a declarat trei zile de doliu national in urma exploziei, „in memoria victimelor acestei tragedii care intristeaza intreaga natiune haitiana”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea