Social

#avalansa #alpinisti #decese alpinisti #avalansa Himalaya

Tragedie! Cel putin 24 de alpinisti au murit!

O avalansa uriasa, produsa de un viscol puternic a provocat moartea a cel putin 24 de alpinisti in partea nepaleza a Muntilor Himalaya, anunta bbc.com. Numarul celor decedati ar putea fi insa mult mai mare!

Cadavrele a 24 de persoane au fost gasite pe parcursul cunoscutului circuit in regiunea Annapurna. Printre cei decedati deja se numara canadieni, slovaci, polonezi, israelieni, dar si ghizi nepalezi. Echipele de salvare sunt insa in alerta si incearca de ore bune sa intre in legatura cu peste 150 de persoane care se aflau pe masiv in momentul producerii avalansei. Cu toate acestea, ele intampina mari dificultati din cauza semnalului slab in zona, dar si a conditiilor meteo neprielnice. Multe grupuri de alpinisti au ramas blocate in trecatoarea Thorung La, Annapurna, unde a nins puternic in ultimele doua zile. Probleme s-au inregistrat si in districtul Manang, unde au fost semnalate avalanse, mai anunta sursa citata.

Sursa foto: ibtimes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea