Social

Traducatorii intra primii in UE

Romanii care vor avea intiietate la angajarea in institutiile Uniunii Europene vor fi traducatorii. Forurile europene au inceput deja sa recruteze interpreti si traducatori de limba romana.
Toti absolventii unei facultati de limbi straine, dar si cei care au o diploma universitara si cunosc cel putin doua limbi straine pot fi recrutati pentru a lucra ca traducatori in institutiile europene. Oficialii europeni apreciaza ca Uniunea Europeana va avea nevoie de 80-100 de traducatori si 40-50 de interpreti permanenti.

Coordonatoarea Unitatii Resurse Umane a Parlamentului European, Inge Gerd Mormino, i-a indemnat ieri, la Universitatea Bucuresti, pe cunoscatorii de limbi straine din Romania sa se inscrie pe site-ul www.europa.eu.int/epso, pentru a putea fi selectati ca traducatori si interpreti. Ei urmeaza sa lucreze in institutiile europene de la 1 ianuarie 2007, data la care Romania urmeaza sa adere la UE. Dupa inscrierea si preselectia candidatilor pe baza CV-ului trimis, cei ramasi in cursa vor sustine un text scris in care trebuie sa dovedeasca si o foarte buna cunoastere a istoriei, politicilor si structurilor UE si numai cei care vor trece de acest test vor sustine apoi si examenul oral.

Interpretii vor parcurge un stagiu de practica , pentru ca aceasta munca necesita unele aptitudini in plus fata de cea a traducatorilor, a declarat Penny Pouliou, coordonatoarea pentru Europa de Sud-Est a programului Sprijin pentru Formare in Multilingvism si Interpretariat. Ieri-seara a ajuns in Romania si Karl-Johan Lonnroth, directorul general pentru traduceri al Comisiei Europene, care va evalua progresele facute de guvern in efectuarea traducerii legislatiei UE.

Linkuri utile:

Traducator Bucuresti I Traducator Cluj I Traducator Iasi I Traducator Constanta I Traducator Timisoara I Traducator engleza I Traducator franceza I Traducator spaniola I Traducator germana I Traducator italiana

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea