Social

#traditii Ajun # superstitii craciun #traditii craciun

Traditii si superstitii de Craciun. De ce nu este bine sa faci cadouri in Ajun

Craciunul este o sarbatoare incarcata de traditii mai mult sau mai putin crestine. Iata cateva obiceiuri neobisnuite de Craciun, atat de la noi, cat si de peste hotare.

1. Se spune ca in Ajunul Craciunului trebuie sa mananci mere ca sa fii sanatos si plin de noroc tot anul care vine.

2. Tot in ziua de Ajun trebuie sa maturi pragul casei. Se spune ca in felul acesta vei indeparta relele si vei aduce in familie liniste si prosperitate.

3. In schimb, nu trebuie sa daruiesti sau sa imprumuti vreun obiect din casa in ziua de dinaintea marii sarbatori pentru ca astfel dai norocul afara.

4. Chiar in ziua Craciunului e obligatoriu sa oferi cel putin un cadou pentru ca norocul sa nu te ocoleasca si sa primesti la randul tau inzecit.

5. Daca de Paste trebuie sa porti haine noi si in special pantofi noi, de Craciun aduce ghinion sa incalti o pereche de pantofi nepurtata pana atunci.

6. Se mai spune ca daca vrei sa fii ferit de ghinion un an intreg e bine sa pui cate un catel de usturoi pe fiecare colt al mesei si sa presari putin mac.

7. Tot in Ajunul Craciunului nu trebuie sa lasi pe nimeni sa-ti inchida usa, pentru ca iti poate alunga tot norocul din casa.

8. In Finlanda, familiile, in loc sa se adune in jurul mesei de Craciun sau sa cante colinde, viziteaza un cimitir. Scopul este acela de a aprinde lumanari in memoria rudelor decedate.

9. In Cehia exista o metoda amuzanta de prezicere a viitorului sentimental chiar in ziua de Craciun: fetele nemaritate se asaza pe rand cu spatele spre o usa si arunca peste cap un pantof. Daca pantoful aterizeaza cu varful spre usa , atunci inseamna ca se va marita in urmatorul an. Si invers.

10. In Ucraina, oamenii ascund in pomul de Craciun paianjeni artificiali si panze de paianjen, urmand ca cei care le gasesc sa aiba parte de noroc tot anul.

11. In Norvegia, in Ajunul Craciunului, oamenii isi ascund maturile in locuri cat mai greu accesibile, pentru ca vrajitoarele sa nu le poata fura.

12. De Craciun, strazile centrale din Caracas, Venezuela, se inchid pana la ora 8.00 seara, pentru a le permite tinerilor sa ajunga la biserica pe role.

13. Japonezii nu trimit niciodata de Craciun felicitari rosii, intrucat aceasta culoare este considerata de doliu. Ei trimit in schimb felicitarile albe, ce semnifica puritate.

Sursa foto: kiplinger.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea