Social

#revelion #traditii #superstitii

Traditii si obiceiuri in ajun de Anul Nou. Cum sa te pregatesti pentru cea mai importanta noapte din an

Revelionul sau Anul Nou este o sarbatoare plina de traditii si obiceiuri pe care romanii inca le respecta cu sfiintenie. Despre multe dintre acestea se spune ca sunt aducatoare de noroc. Exista insa si cateva lucruri pe care nu trebuie sa le faci pentru a te feri de ghinioane.

 

In noapte dintre ani se merge la colindat. Copiii si tinerii merg cu socova, cu plugusorul si cu capra. Se spune ca cei care le deschid usile vor avea parte de noroc in Noul An.

Se spune ca pentru a avea noroc la bani, in noaptea de Revelion trebuie sa ai bani in buzunar.

Vascul nu trebuie sa lipseasca din nicio casa, deoarece este aducator de noroc si prosperitate. De asemenea, se spune ca indragostitii si cei casatoriti trebuie sa se sarute la miezul noptii sub vasc pentru a avea parte de un an plin de noroc si armonie in cuplu.

In noaptea de Revelion iti poti visa ursitul

In unele zone ale tarii, fetele nemaritate pun o ramura de vasc, sfintita, sub perna pentru a-si visa ursitul. 

De asemenea, in unele zone ale tarii se spune ca fetele nemaritate trebuie sa puna un fir de busuioc, o ramura de mar si un ban intr-un vas cu apa pentru a-si visa ursitul.

Haine noi si lenjerie rosie

Hainele noi, cat si cele de culoare rosie, purtate in noaptea dintre ani aduc noroc in dragoste si la bani.

Pahare pline si mese imbelsugate

La miezul noptii paharele si farfuriile trebuie sa fie pline pentru a avea parte de bogatie in noul an.

In noapte de Revelion trebuie ca fiecare persoana sa consume un peste intreg, pentru a fi ferit de ghinioane in noul an. De asemenea, pentru a avea parte de sanatate trebuie sa se consume legume verzi.

Se mai spune ca in noaptea de Revelion trebuie sa se consume 12 boabe de struguri, iar persoanele care consuma strugurii sa-si puna 12 dorinte, cate una pentru fiecare luna.  

Ce NU trebuie sa faci de Revelion

Nu este bine sa treci in noul an cu datorii. Prin urmare, asigura-te ca platesti toate facturile la timp, dar si datoriile catre cei la care te-ai imprumutat.

La fel de rau este si sa imprumuti bani in prima zi a noul an, indiferent daca esti cel care da bani sau cel care ia.

In prima zi a anului nou nu trebuie sa plangi deoarece se spune ca vei avea un an nou plin cu evenimente triste.

Atat in ajun de Revelion cat si in prima zi din an nu trebuie sa speli rufe, sa cosi sau sa tricotezi, deoarece atragi ghinionul de partea ta.

Nu agata calendarul pe perete inainte ca Noul An sa inceapa. De asemenea, nu este bine sa intorci fila calendarului inainte ca luna sa se incheie.

In prima zi de anul noi nu se arunca nimic din casa. Nici macar gunoiul. Se spune ca odata cu aruncarea acestora iti vei arunca si norocul.

Nu gati si nu consuma carne de pasare in noaptea de Revelion. Se spune ca cei care fac acest lucru isi vor risipi norocul asa cum scormoneste si imprastie gaina pamantul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea