Social

#obiceuri #sfantul dimitrie cel nou #traditii

Traditii si obiceiuri de Sfantul Dimitrie cel Nou

Astazi romanii il sarbatoresc pe Sfantul Dimitrie cel Nou. Acesta a fost proclamat ocrotitorul Bucurestiului in 1792. Cuviosul Dimitrie cel Nou a savarsit numeroase minuni si este venerat de credinciosii din intrega tara.

 

In aceasta zi credinciosii merg la cimitir cu ofrande sfintite la biserica, pentru a le imparti. Tot astazi, trebuiesc aprinse cate 10 lumanari celor care au murit fara lumanare. De asemenea, la morninte trebuie puse flori de toamna, potrivit realitatea.net.

Este bine ca cei care au un mare necaz sa-l marturiseasca Cuviosului Dimitrie.

Batranilor singuri li se daruiesc in aceasta zi fructe precum: mere, nuci si struguri precum si miere. In traditia populara acestia sunt considerati pustnici.

Crestinii cinstesc vesmintele care au acoperit sfintele moaste ale sfintilor, asa cum se intampla cu vesmintele Sfantului Cuvios Dimitrie, ale Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iasi si ale Sfintei Mucenice Filofteea de la Curtea de Arges, adauga realitatea.net.

Sursa foto: sfintisiicoane.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea