Social

#mos nicolae #traditii Mos Nicolae #obieciuri Mos Nicolae

Traditii si obiceiuri de Mos Nicolae

In aceasta noapte, Mos Nicolae vine sa ii recompenseze pe copiii ascultatori si sa la aduca nuieluse micutilor care au mai facut nazbatii in acest an. Sfantul Nicolae este, potrivit traditiei, al doilea sfant facut de Dumnezeu, care sta de-a stanga sa.

San Nicoara, asa cum i se mai spune, pazeste Soarele pentru ca acesta sa nu lase in intuneric lumea. Este foarte batran, insa, in tinerete, ar fi fost podar, corabier si pescar.

Se spune ca Sfantul Nicolae ar fi oprit apele Potopului pe vremea lui Noe, de aceea este mereu ud si posomorat.

Conform traditiei, Mos Nicolae ajuta vaduvele, orfanii si fetele sarace la maritat. El este stapanul apelor si protectorul corabierilor, dar apara si soldatii pe timp de razboi.

Se spune ca, in trecut, Mos Nicolae aducea doar nuieluse pentru copiii neascultatori pe care le punea, in noaptea de 5 spre 6 decembrie, in incaltarile lor.

Totodata, ca sfant, a fost mai darnic cu pedepsele decat cu recompensele. Conform traditiei, Mos Nicolae ii pedepsea pe cei care se abateau de la credinta si ii lovea cu nuiaua peste maini.

Sursa foto: crestinortodox.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea