Social

#pensionari #asigurare de sanatate #pensie

Toti pensionarii ar putea contribui la sanatate din 2012

Pensionarii care castiga peste 740 de lei platesc din acesta luna o pensie cu 5,5% mai putin, sume ce reprezinta contributia la bugetul asigurarilor de .

Incepand cu 2012, toti pensionarii ar putea plati asigurarile, fara o scadere a venitului sub suma de 740 lei lunar.

Contributia de 5,5% la bugetul de ar putea fi asigurata de la bugetul de stat incepand cu 2012 pentru romanii cu pensii mai mici de 740 lei.

Sumele aferente sanatate vor fi retinute de sanatate , restul banilor urmand sa ajunga la beneficiari, asa cum s-a intamplat pana acum cu pensiile mai mari de 1.000 de lei, potrivit EVZ.ro.

Romanii cu pensii egale sau mai mici de 740 de lei nu vor fi afectati de un ordin al Casei Nationale de sanatate care a fost amanat in ultimii ani, ultima data pana in 2012.

Reprezentantii Casei Nationale de Pensii spun ca sumele aferente contributiilor la sanatate datorate de toti pensionarii tarii vor fi virate de la bugetul de stat catre bugetul de sanatate, fara a afecta in vreun fel veniturile romanilor vizati.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea