Social

#victime irak #nivel scazut 2009

Tot mai putine victime in Irak

Numarul militarilor americani si civililor irakieni ucisi in atacuri in ianuarie este la cel mai scazut nivel de la invazia din 2003, potrivit datelor prezentate sambata, relateaza Reuters.

Potrivit guvernului de la Bagdad, 138 civili au fost ucisi in ianuarie, fata de 238 persoane ucise in decembrie si octombrie, care erau pana acum lunile cu cele mai putine victime. Patru militari americani au murit in ianuarie, de asemenea cel mai scazut numar de la invazia din martie 2003.

Irakienii au participat sambata la alegerile regionale, primele din 2005, fara sa se inregistreze incidente majore. Presedintele american Barack Obama a calificat scrutinul drept "un important pas inainte" in procesul care "le va permite irakienilor sa devina stapani pe viitorul lor". Aproape un milion de soldati si politisti au fost in stare de alerta si au fost implementate masuri de securitate draconice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea