Social

# profilul pacientilor cu noul coronavirus # coronavirus romania #coronavirus

Tot mai multi tineri din Romania se infecteaza cu noul coronavirus

Profilul pacientilor din Romania, bolnavi de coronavirus, se schimba. Beatrice Mahler, managerul Institutului "Marius Nasta", sustine ca media de varsta este in scadere.

 

 

Beatrice Mahler a declarat ca pacientii care sunt internati pentru coronavirus au o medie a varstei in scadere. Acceasta a mai spus ca oamenii se tem ca nu vor gasi loc in spital iar cadrele medicale sunt suprasolicitate.

"Au trecut patru luni de cand ingrijim pacientii infectati cu coronavirus. Personalul medical este obosit, dar partea care este cea mai importanta si care ne doare este ca acest val nu s-a terminat.

In acest moment toate paturile din Terapie intensiva sunt ocupate. Astazi a fost un numar foarte mare de internari si pe sectie, pana in acest moment sunt peste 10 cazuri de pacienti confirmati internati pe sectie. Mai sunt foarte putine locuri si pe sectie.

Daca vom interna in acelasi ritm si zilele urmatoare, cu siguranta vom ajunge la limita maxima de pacienti pe care putem sa ii manageriem, chiar daca posibilitatile de externare acum sunt extrem de lejere.

Problema este ca pacientii care ajung sunt pacienti cu forme moderate si severe, media de varsta este in scadere, iar personalul este obosit.

Oamenii care au ajuns la noi sunt surprinsi ca au contactat boala, nu le vine sa creada ca trec prin aceasta experienta, speriati de evolutia care ar putea sa o aiba.

In ultimele doua zile suna oameni cu teama ca nu vor gasi loc in spital. Cam asta incepe sa apara in intrebarile pe care le pun pacientii si apartinatorii. „Mai aveti cumva locuri ca sa venim si noi?”. Ceea ce cred ca nu este tocmai confortabil pentru cei care suntem acasa.", a declarat managerul Institutului la un post de stiri, potrivit realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea