Social

#perceptie coruptie #tari corupte #coruptie #romania

Topul tarilor corupte! Pe ce loc se afla Romania

Transparency International a publicat un clasament privind ndicele de perceptie a coruptiei (IPC) la nivel global. Romania, se afla pe locul 24, la egalitate cu Ungaria, in Europa, iar la nivel global ne clasam pe locul 57 cu 48 de puncte din maxim 100.

Clasamentul este intocmit prin acordarea de puncte, pe o scala de la 0 la 100, in care 0 inseamna "foarte corupt", iar 100 "deloc corupt". Pentru fiecare stat sunt utilizate intre trei si 16 surse diferite, metodologiile utilizate de acestea fiind revizuite de Transparency International, pentru a se asigura ca indeplinesc standardele de calitate ale TI, potrivit libertatea.ro.

In topul clasamentului se afla Danemarca si Noua Zeelanda, fiecare avand cate 90 de puncte, urmate de Finlanda (89 de puncte), Suedia (88 de puncte) si Norvegia (87 de puncte). Dintre statele Uniunii Europene, Olanda a abtinut cel mai mare punctaj (83 de puncte), fiind urmata de Germania, Luxemburg si Marea Britanie, fiecare cu cate 81 de puncte.

Romania a obtinut 48 de puncte, ocupand astfel locul 24 in Uniunea Europeana cand vine vorba despre modul in care este perceputa coruptia in sectorul public. Tara noastra se afla la egalitate cu Ungaria, dar peste Grecia, Italia si Bulgaria, arata clasamentul publicat de Transparency International, potrivit libertatea.ro.

Cu toate acestea, comparativ cu anul 2015, Romania inregistreaza o imbunatatire. In 2015, Romania se clasa pe locul 26. La nivel global, Romania se afla pe locul 57, fata de 58 in anul precedent.

Sursa foto: transparency.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea