Social

Topul deputatilor si senatorilor chiulangii

Parlamentarilor le place la televizor, dar nu si in sala de plen. Aceasta ar fi una dintre concluziile unui studiu al Institutul de Politici Publice care arata ca tocmai politicienii care ies cel mai des in public nu prea mai au timp si de Parlament.

In topul chiulangiilor se afla nume importante din politica romaneasca: Ion Iliescu, Crin Antonescu sau Corneliu Vadim Tudor . Sunt doar cativa dintre parlamentarii care au absentat de la lucrari in sesiunea februarie-iunie 2008.

Dintre deputati, europarlamentarul Daniela Buruiana n-a votat niciodata. Mai precis, ultimul vot al lui Buruiana, inregistrat de sistemul elctronic al Camerei, dateaza din noiembrie 2007.

Nici la Senat lucrurile nu stau prea bine. Lideri de partid precum Corneliu Vadim Tudor , Mircea Geoana si Marko Bela au trecut foarte rar la sedintele de plen. In topul senatorilor chiulangii se afla si fostii candidati la alegerile locale: Vasile Blaga, Sorin Oprescu, Cristian Diaconescu, Gheorghe Flutur sau Dorel Onaca.

Sedintele Birourilor Permanente nu par nici ele interesante pentru politicieni. Liderii de grupuri parlamentare, liberalul Crin Antonescu si social-democratul Virorel Hrebenciuc au ajuns...din doi in doi...la sedintele conducerii Camerei Deputatilor. Exemplul lor a fost urmat si de vicepresedintele Miron Mitrea, dar si de liderul PC, Daniela Popa . La Senat, situatia e mult mai grava. Ion Iliescu si Sabin Cutas - lideri de grup la PSD si PC n-au trecut niciodata pe la sedintele Biroului Permanent.

Marko Bela isi motiveaza absentele de la Senat prin activitatea de presedinte al UDMR. "Este vorba de coordonarea activitatii partidului respectiv, inclusiv coordonarea activitatii legislative. Este adevarat, eu insumi nu m-am concentrat in exclusivitate pe activitatea Senatului, ci si pe problemele legate de Camera Deputatilor si de problemele legate de activitatea colegilor mei din Guvern", a explicat liderul Uniunii.

Corneliu Vadim Tudor - Studiul IPP este o "diversiune lansata din zona Palatului Cotroceni"
Corneliu Vadim Tudor a declarat pentru NewsIn ca studiul IPP contine "minciuni ordinare" si "date falsificate", intrucat, frecvent, la Senat, actele normative se voteaza prin ridicare de mana, in conditiile defectarii sistemului electronic. Liderul PRM considera studiul IPP drept "o diversiune lansata din zona Palatului Cotroceni", pentru a discredita partidul pe care il conduce. "Resping cu dispret aceste acuzatii. Acest ONG este o firma de bucatarie, o ventuza de supt bani", a afirmat Corneliu Vadim Tudor.

Viorel Hrebenciuc spune ca nu e obligatoriu sa mearga el la sedintele de Birou Permanent . "E o prostie ca cei de la IPP spun ca trebuie sa ma duc la Biroul Permanent. Eu nu sunt membru acolo, sunt doar invitat, si oricum eu am delegat aceasta sarcina Aurei Vasile, care merge de fiecare data la aceste sedinte", a explicat deputatul.

Europarlamentarul Daniela Buruiana si-a recunoscut in direct la Fabrica lipsa de activitate in Parlament intre februarie si iulie 2008.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea