Social

Topul celor mai scumpe camere de hotel

Hotelul austriac Schloss dispune de 44 de apartamente, cel mai scump ... 24.000 de euro costa cazarea pentru o noapte in fiecare dintre cele mai scumpe cinci camere de hotel din Europa Centrala si de Est.

Excentrici, in cautare de intimitate si relaxare sau doar foarte bogati, cei care sunt dispusi sa plateasca sume fabuloase pentru o noapte de cazare au de unde alege. Chiar si in Europa Centrala si de Est exista camere ce pot fi inchiriate pentru sume de ordinul miilor de euro pe noapte.

Cu banii platiti pentru un sejur de zece zile in cea mai scumpa camera din regiune, 60.000 de euro, poti cumpara o garsoniera in Bucuresti. Intr-un top al celor mai scumpe camere de hotel din Europa Centrala si de Est, Moscova conduce detasat.

Cele mai multe unitati de cinci stele din capitala Rusiei dispun de apartamente prezidentiale. Tarifele pentru acestea depasesc cu usurinta 1.800 de euro, cat costa cea mai scumpa camera de hotel din Romania, la J.W. Marriott.

Vederea la Kremlin costa 6.000 de euro

Pentru 215.000 de ruble rusesti, adica aproape 6.000 de euro, hotelul Baltschug Kempinski din Moscova ofera spre inchiriere pentru mai putin de 24 de ore un apartament prezidential de 110 metri patrati.

Baltschug KempinskiContrar asteptarilor, apartamentul dispune de doar doua camere. Un plus este adus insa de vederea spre Kremlin. In pretul camerei este inclus si accesul la toate facilitatile hotelului, precum piscina, sedinte de spa, sala de fitness. Rocco Forte Astoria , din St. Petersburg, este al doilea hotel scump din Europa Centrala si de Est.

Pentru 5.000 de euro, unitatea, construita la inceputul secolului trecut, ofera un apartament prezidential cu doua dormitoare. Suprafata acestuia este tot de 110 metri patrati. Costurile de cazare foarte mari din Moscova se explica prin lipsa spatiilor centrale pretabile hotelurilor si a preturilor ridicate practicate pe piata terenurilor.

Capitala Rusiei este cunoscuta si pentru lipsa unitatilor destinate segmentului mediu si a celor budget. La sfarsitul anului trecut, cel mai mare oras european avea un total de 217 unitati de cazare, cu 35.000 de camere.

Dintre acestea, majoritatea se incadreaza in segmentul business-class. Hotelurile rusesti nu sunt doar cele mai scumpe din Europa Centrala si de Est. Moscova conduce detasat si la nivel mondial, cu un pret mediu de 312 euro pe noapte. A doua capitala in topul celor mai scumpe in ceea ce priveste pretul unei camere de hotel pe noapte este New York, cu o medie de 242 euro, urmata de Paris - 215 euro si Dubai, cu 206 euro.

Austria, liderul Europei Centrale

Locurile trei si patru in topul celor mai scumpe camere de hotel din Europa Centrala si de Est sunt ocupate de doua hoteluri austriece.

SacherUn apartament de 185 de metri patrati, situat la ultimul etaj din hotelul vienez Sacher, poate fi inchiriat contra sumei de 4.950 de euro pe noapte. Locatia aparte, la marginea padurii si pe malul unui lac, precum si cei 200 de metri patrati dispusi pe doua etaje ridica pretul celui mai scump apartament prezidential al hotelului Schloss la 4.550 de euro. Desi are doar un dormitor, apartamentul beneficiaza de cea mai buna priveliste din complex.

Cu toate ca tarile devenite in ultimii ani membre UE sunt departe de a intra in topul celor mai scumpe camere de hotel din lume, si aici sumele vehiculate sunt cel putin piperate. Maximum de pret pentru o noapte de turism si castiga premiile noastre. Trebuie doar sa te inscrii la newsletterul de turism si sa raspunzi la o intrebare.

 


Aboneaza-te la Newsletter-ul de Turism Acasa.ro ca sa afli care sunt cele mai frumoase destinatii de vacanta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea