Social

# amanejare casa # amenajare locuinta

Top 6 sfaturi de amenajare a noii locuinte fara sa depasesti bugetul

 

Mutarea intr-o noua locuinta presupune si amenajarea spatiului de locuit, insa bugetul avut la dispozitie constituie un obstacol in calea acestui demers. Asta pentru ca deja ai cheltuit sume importante pentru a-ti cumpara apartamentul in care abia te-ai mutat, iar fondurile pe care le ai la dispozitie nu iti permit sa mai faci investitii mari.

Prin urmare trebuie sa te limitezi la bugetul pe care il ai la dispozitie, iar pentru ca lucrurile sa iasa asa cum iti doresti, iti oferim sase sfaturi pretioase.

Pastreaza un spatiu aerisit

Pentru ca un apartament sa arate bine si sa te faca sa te simti confortabil, trebuie sa aiba un aspect aerisit si sa iti ofere libertate de miscare. Prin urmare, nu trebuie sa umpli fiecare camera cu mobila si decoratiuni in exces. Limiteaza-te la strictul necesar si alege elemente de mobilier lucrate cu gust, punand accentul pe calitate si nu pe cantitate.

Asigura-te ca apartamentul va fi cat mai luminos

Lumina dintr-un apartament are un rol important in mentinerea unei stari de bine si buna dispozitie. De aceea trebuie sa te asiguri ca vei beneficia de cat mai multa lumina naturala.

Preturile geamurilor de termopan au scazut mult in ultimii ani, asa ca acestea sunt alegerea ideala daca vrei sa schimbi ferestrele. Nu te costa o avere si vor asigura o buna luminozitate naturala in casa.

Confortul propriu trebuie sa primeze

Nu te gandi in primul rand ce impresie le va face noua ta casa oaspetilor, ci concentreaza-te pe lucrurile care te fac pe tine sa te simti confortabil. Nu are rost sa cheltuiesti mult pe o piesa de mobilier extravaganta sau pe decoratiuni scumpe doar pentru a face o buna impresie, cand poti investi intr-o canapea confortabila sau un pat moale pentru dormitor. Dupa ce te asiguri ca toate nevoile tale de confort sunt satisfacute, te poti concentra si pe alte investitii mai putin semnificative.

Ofera o nota personala noii locuinte

Multi fac greseala de a copia anumite detalii vazute in alte apartamente sau prin reviste, iar in final locuinta sa fie un amestec colorat de teme si stiluri. Cel mai bine este sa iti pui amprenta proprie asupra noii tale locuinte, conferindu-i unicitate. Daca iti vei amenaja casa asa cum simti si cum iti place, nu ai cum sa nu te simti confortabil, chiar daca vor exista voci care sa critice anumite detalii.

Reconditioneaza in loc sa cumperi lucruri noi

Daca te-ai mutat intr-o casa care a mai fost locuita, reconditionarea unor elemente de tamplarie si de mobilier se va dovedi o solutie ieftina si eficienta. in loc sa schimbi usile si mobila cu semne de uzura, cere sfatul cuiva calificat, pentru a afla daca pot fi reparate.

De multe ori un strat nou de vopsea ori de lac va rezolva problema, iar elementele respective vor arata ca noi. Costurile unei astfel de operatiuni sunt mult mai mici si astfel vei face o economie importanta.

Nu te grabi sa faci totul dintr-o data

Atunci cand iti achizitionezi lucrurile de care ai nevoie, nu trebuie sa dai curs primului impuls, cand gasesti ceea ce cauti. Consulta mai multe oferte, fa comparatii intre categoriile similare de produse si alege-le pe cele cu cel mai bun raport calitate-pret.

De asemenea, nu este indicat sa te apuci de mai multe treburi in aceleasi timp, pentru ca sunt mari sanse sa te incurci sau sa uiti anumite detalii importante. Prioritizeaza activitatile, pune lucrurile cele mai importante pe primul plan si ocupa-te de fiecare in parte. De asemenea, nu te grabi sa iei decizii, eventual sfatuieste-te si cu rudele sau prietenii care au gusturi asemanatoare cu ale tale.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea