Social

#acinetobacter #gripa noua #toni tecuceanu

Toni Tecuceanu, ucis de o bacterie, nu de gripa porcina

Paul, fratele lui Toni Tecuceanu , a intrat in posesia dosarului medical al actorului, despre care s-a crezut ca a fost ucis de gripa porcina. Adevarata cauza a mortii pare a fi bacteria acinetobacter , un germen intalnit in aparatele de ventilatie de la Terapie Intensiva.

Dupa lungi tergiversari, dosarul medical al lui Toni, a ajuns in mainile familiei, care a sustinut de la inceput ca declaratiile secretarului de stat Adrian Streinu-Cercel despre cauza mortii, virusul AH1N1, sunt nefondate.

Fratele actorului ia in considerare un eventual proces cu Institutul de Boli Infectioase "Matei Bals". "Urmeaza sa ma vad cu un avocat. Apoi voi sti daca merg sau nu mai departe", a declarat Paul Tecuceanu , citat de Adevarul.

Dosarul a fost inmanat familiei la 31 de zile dupa decesul actorului, intarzierea fiind motivata prin faptul ca actele reprezinta documente medico-legale si nu pot fi eliberate decat la solicitarea expresa a organelor abilitate.

Toni Tecuceanu, cunoscut pentru rolurile sale de la " Cronica Carcotasilor ", a decedat in data de 5 ianuarie. Dupa ce autoritatile au confirmat faptul ca acesta era infectat cu virusul A(H1N1), mii de bucuresteni au stat la cozi pentru a se vaccina. Decesul a survenit in urma unor complicatii pulmonare.

Acinetobacter, bacteria rezistenta

Acinetobacter baumanii este o bacterie intalnita de obicei in infectiile intraspitalicesti. Rezistenta la antibioticele traditionale, bacteria ii ataca pe cei cu sistemul imunitar slabit, cele mai frecvente victime fiind internate la terapie intensiva.

 

Citeste si

Carcotasul Toni Tecuceanu, folosit pentru a convinge romanii sa se vaccineze? 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea