Social

Tomatele imbunatatesc sanatatea inimii

Consumul zilnic de sos de rosii poate ajuta la intarirea sanatatii inimii, in special in cazul persoanelor cu un nivel crescut al colesterolului, anunta cercetatorii finlandezi citati de „Daily Mail". Sucul de rosii actioneaza asupra "colesterolului rau", cunoscut si sub numele de lipoproteine cu densitate scazuta.
  • Pigmentul rosu reduce riscul aparitiei cancerului Voluntarii care au adaugat ketchup la mesele principale si au baut cateva pahare cu suc de tomate au semnalat dupa trei saptamani o scadere semnificativa a nivelului colesterolului. Cercetatorii de la Universitatea Oulo din Finlanda au explicat ca, in cele trei saptamani de studiu, colesterolul voluntarilor a scazut cu 13 la suta. Tomatele au fost considerate dintotdeauna alimentele "minune" pentru sanatate . Numeroase studii au evidentiat faptul ca licopenul, pigmentul care ofera culoarea rosie, poate proteja impotriva cancerului de prostata . Potrivit unui studiu in care au fost implicati cateva mii de barbati, un consum ridicat de tomate (peste 10 portii zilnic) scade cu pana la 45 la suta riscul aparitiei acestui tip de cancer. Licopenul este cunoscut ca un antioxidant puternic care impiedica deteriorarea celulelor corpului. Cercetatorii spun ca acest antioxidant se regaseste si in fructe. Aboneaza-te la Newsletter-ul de Sanatate Acasa.ro ca sa afli cum iti mentii sanatatea si frumusetea.
  • Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

    •  
    •  

    Articol scris de

    Vezi toate articolele

    Articole din social

    Top

    Cauta-ti perechea