Social

#masini #ilegal #ridicari

Toate ridicarile de masini sunt ilegale si pot fi contestate

Ridicarea masinilor este ilegala intrucat nu sunt indeplinite simultan cele doua conditii impuse prin lege - autoturismul este parcat neregulamentar si reprezinta un obstacol pentru circulatie - si poate fi contestata prin mai multe metode, afirma avocatul Gheorghe Piperea .

Codul Rutier prevede ca " politia rutiera poate dispune ridicarea si depozitarea in locuri special amenajate a vehiculelor stationate neregulamentar pe partea carosabila si care constituie un obstacol pentru circulatia publica. Ridicarea si depozitarea vehiculelor se realizeaza de catre administratiile publice locale sau de catre administratorului drumului public, dupa caz.

Contravaloarea cheltuielilor pentru ridicarea, transportul si depozitarea vehiculului stationat neregulamentar se suporta de catre detinatorul acestuia. Ridicarea vehiculelor dispusa de politia rutiera se realizeaza potrivit procedurii stabilite prin regulament."

 ( citeste continuarea in Realitatea.net )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea