Social

#referendum #curtea constitutionala #titus corlatean #demitere basescu #referendum 2012

Titus Corlatean: Judecatorii Curtii Constitutionale au adus un prejudiciu foarte serios institutiei

Ministrul de Externe, vicepresedintele PSD, Titus Corlatean este de parere ca judecatorii Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) nu ar trebui sa se exprime in mod public in legatura cu anumite controverse.

"O institutie cum este Curtea Constitutionala isi cladeste prestigiul in primul rand prin conduita proprie, prin conduita membrilor, a judecatorilor Curtii Constitutionale, care nu au a se exprima in mod public in controverse, nu au a-si exprima pozitii subiective si uneori chiar cu substrat politic pe Facebook", a declarat Corlatean pentru RFI Romania.

"Nu au decat a-si respecta statutul de judecator la CCR, de a judeca din perspectiva Constitutiei Romaniei, inclusiv ceea ce Curtea insasi a solicitat in speta Guvernului. Faptul ca aceste informatii care au fost solicitate au fost tratate foarte rapid cu dezinteres a dus la o reactie publica pe care am vazut-o", a mai spus ministrul de Externe.

Corlatean spera ca "ca membrii si judecatorii CCR sa inteleaga in ultima instanta ca si-au adus singuri un prejudiciu foarte serios imaginii si credibilitatii institutiei".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea