Social

#studenti CFR #CGR #bilete CFR

Tinerii merg gratuit cu trenul de la 1 februarie

Studentii de la universitatile de stat, dar și de la cele private acreditate sau autorizate vor beneficia de gratuitate la transportul intern feroviar incepand de miercuri, a declarat secretarul de stat pentru invatamant superior Gigel Paraschiv.

„Este vorba de 464.273 de studenti. Sunt toti studentii beneficiari, nu exista niciun fel de discriminare — daca sunt la universitati de stat sau universitati private. Nu exista niciun fel de discriminare legata de varsta. (…) Singura conditie este ca institutia de invatamant superior sa fie autorizata sau acreditata, deci sa fie recunoscuta de minister. Impactul bugetar este undeva la aproximativ 100 de milioane de lei pe un an.

 

La inceputul anului, Guvernul a aprobat o ordonanta de urgenta care prevede ca studentii inmatriculati la forma de invatamant cu frecventa, in institutiile de invatamant superior acreditate, beneficiaza de gratuitate la transportul intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe tot anul calendaristic. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea