Social

Tinerii diplomati, nevoiti sa recite din Nastase

Cartile scrise de fostul premier au devenit lectura obligatorie sub Mihai Razvan Ungureanu . Peste 600 de tineri s-au inscris la concursul organizat de MAE, avind de citit in prealabil lucrarile lui Adrian Nastase.

Tinerii s-au inghesuit la Ministerul Afacerilor Externe sa ia locul dinozaurilor. Cele 54 de posturi scoase la concurs, pentru care s-au luptat 639 de candidati, au fost in domeniul relatiilor internationale, al afacerilor europene si al afacerilor juridice. Conditiile de participare la concursul pentru un post de diplomat nu au fost lejere: studii indelungate, cunoasterea a doua limbi straine , un cazier curat, cunostinte de IT, o stare buna de sanatate. In plus, s-a tinut cont de tinuta morala si civica corespunzatoare exigentelor diplomatice, de prezenta fizica si de aptitudini relationale. Din bibliografia pentru proba scrisa au facut parte, pe linga Constitutii, programe de guvernare, strategii de dezvoltare si clasici ai diplomatiei, si cartile lui Adrian Nastase. Tinerii diplomati au fost nevoiti sa studieze cartile Elemente de drept diplomatic si consular. Sinteze pentru examen si Drept international public.
Sinteze pentru examen, semnate de fostul premier si ministru de Externe Adrian Nastase. Cei admisi, dupa o proba scrisa si un interviu, au virste cuprinse intre 22 si 35 de ani si cunosc cel putin doua limbi straine (dintre care una rara). 56% dintre ei au facut studii in strainatate , in timpul facultatii, 11% si-au luat licenta in strainatate, iar 19% au doua licente. (A. L. P.)

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea