Social

#efecte sanatate #gandire pozitiva #tinerete #sanatate #suflet tanar

Tineretea sufletului te mentine sanatos. Iata ce efect are gandirea pozitiva!

Persoanele cu un spirit tanar au sanse sa traiasca mai mult, sustin specialistii Universitatii din Londra. Un studiu efectuat timp de opt ani pe 6489 de varstnici arata ca rata deceselor in randul celor care se simt in continuare tineri este mai mica decat in cazul celor impovarati de varsta.

In randul varstnicilor cu un spirit tanar, doar 14% au inregistrat afectiuni care le-au curmat viata, in timp ce batranii coplesiti de griji au avut o rata de mortalitate de 25% pe intreaga durata a experimentului.

Persoanele care se simt tinere indiferent de varsta au un stil de viata mai sanatos care le fereste de unele afectiuni fatale, au observat cercetatorii britanici. "In cea de a doua jumatate a vietii, aproape 70% dintre oameni se simt mai tineri decat varsta lor biologica. Cam cu 9-10 ani mai tineri", afirma coordonatorul studiului Andrew Steptoe.

Conform datelor stranse de cercetatori, spiritele tinere afiseaza o mai mare dorinta de a trai, un stil de viata echilibrat si constientizeaza pericolul bolilor.

Sursa foto: hdrcreme.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea