Social

Timosenko ii ataca pe Iuscenko si pe Ahmetov

La sedinta de guvern de miercuri, premierul Iulia Timosenko a lansat un atac dur la adresa presedintelui Viktor Iuscenko , acuzandu-l ca incearca sa puna bete in roate eforturilor depuse de cabinet in lupta impotriva coruptiei si „instaurarii ordinii in tara". Timosenko a lovit puternic si interesele celui mai bogat om de afaceri al tarii, Rinat Ahmetov, considerat ca facand parte din anturajul apropiat al presedintelui Viktor Iuscenko.

Pretextul invinuirilor aduse de Timosenko lui Iuscenko l-a constituit un care anuleaza valabilitatea deciziei de guvern privind desfasurarea de licitatii funciare. „Este evident motivul pentru care presedintele a respins aceasta hotarare. Astazi, mafia terenurilor isi sarbatoreste victoria.

Iata de ce cred ca asemenea lucruri nu fac decat sa boicoteze lupta impotriva coruptiei si a incercarilor de instaurare a ordinii in tara", s-a indignat Timosenko. Marti, Curtea Suprema a Ucrainei a adoptat o hotarare care il deposedeaza, practic, pe Ahmetov de pachetul majoritar de actiuni al uneia din cele mai mari companii generatoare de energie – Dneproenergo. Ahmetov obtinuse controlul asupra acestei intreprinderi in vara anului trecut, scrie „Nezavisimaia Gazeta".

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea