Social

Timisoara, gazda "nepotrivita” a bilateralei Bush - Basescu

Orasul Timisoara a fost propus, alaturi de Constanta, pentru a gazdui intalnirea dintre presedintii George W. Bush si Traian Basescu, care va avea loc la inceputul lunii aprilie, cu ocazia Summitului NATO organizat in tara noastra. In cele din urma, orasul de la malul Marii Negre a fost preferat pentru simbolistica "de viitor" pe care o ofera, a declarat la Realitatea TV seful diplomatiei romane, Adrian Cioroianu .

"Timisoara e orasul in care noi ne-am despartit de comunism, iar Constanta este o perspectiva spre viitor. Imaginati-vi-l pe presedintele Bush vorbind din balconul Operei ", a adaugat Cioroianu. In legatura cu prezenta presedintelui rus, Vladimir Putin, Cioroianu nu a putut oferi certitudini, dar a precizat ca si-ar dori o bilaterala Basescu - Putin, in cazul in care liderul de la Kremlin vine la summit. "Fac precizarea ca cei care vin trebuie sa isi anunte intalnirile bilaterale. Asta e cutuma . Nu tara-gazda adreseaza invitatii", a mai spus el.

Liderul de la Kremlin a surprins pe toata lumea, in februarie, cand a acceptat invitatia secretarului general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer , de a participa la o reuniune a Consiliului NATO - Rusia cu ocazia summitului de la Bucuresti. Ar fi pentru prima data cand Putin ar participa la un astfel de consiliu, de cand a coprezidat crearea forului, in 2002, la Pratica di Mare, in Italia.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea