Social

Timis: Proiect transfrontalier Dumbrava – Totovo Seleo

Comuna timiseana Dumbrava, in parteneriat cu localitatea Totovo Selo din Serbia, a castigat un proiect cu finantare PHARE, in valoare de 160.000 de euro, pentru dezvoltarea turismului rural.

Intitulat "Dezvoltarea si promovarea agroturismului in zone transfrontaliere slab dezvoltate din Romania si Serbia", acesta are ca obiectiv general revigorarea turismului rural, folosind resursele locale din comunele situate in nord-estul judetului Timis, asa-numita microregiune "Traian Vuia", si din arealul municipalitatii Kanjiza din Voivodina (Serbia). In cadrul proiectului va fi editat un ghid turistic , in limbile romana, sarba, maghiara si engleza, precum si materiale promotionale si harti cu posibile trasee turistice .

La sfarsitul saptamanii trecute, in comuna Dumbrava, a fost inaugurat Centrul de informare turistica, situat in cladirea in care functioneaza si Telecentul, intregul imobil fiind reabilitat, urmand a fi si complet utilat. Deocamdata, aici exista un birou de consultanta turistica, de unde se pot obtine informatii despre obiectivele turistice din zona, dar in curand va fi amenajata si sala de conferinte si cursuri in care vor fi pregatiti operatorii de turism.

Slujba de sfintire a fost oficiata de un sobor de preoti ortodocsi, in frunte cu protopopul Fagetului, Bujor Pacurar, din randul caruia a facut parte si pastorul protestant Istvan Czapp, iar panglica inaugurala a fost taiata de Ioan Ihasz, primarul comunei Dumbrava, si de Ferenc Bata, primarul comunitatii din Totovo Selo.

De asemenea, la eveniment au mai luat parte primari si reprezentanti ai primariilor din zona, Ferencz Halasz, inspector general adjunct al ISJ Timis, precum si Peter Zakar, vicepresedintele judetului Csongrad din Ungaria, aflat in vizita in tara noastra cu ocazia aniversarii a 11 ani de la infiintarea euroregiunii DKMT. La sfarsitul lunii iulie un centru similar va fi inaugurat si in Serbia, la Totovo Selo.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea