Social

Time-out pentru DIP

Dan Ioan Popescu va fi debarcat din functiile de presedinte PSD Bucuresti si de sef de comisie parlamentara .

Dupa fostul premier, o alta victima a scandalurilor de coruptie si a jocurilor pentru putere din partid apare la orizont. DIP va fi fortat, in aceasta saptamina, de colegii sai din organizatie sa-si abandoneze functiile din partid si din Parlament. Timpul de gindire pentru Popescu a expirat. El trebuia sa-si dea demisia pina acum din functii, a comentat ieri Doru Giugulea , lider PSD-Bucuresti. In seara aceasta, la PSD-sector 1, unde DIP este membru cotizant alaturi de Ion Iliescu si de Adrian Nastase, se va purta o prima discutie privind retragerea sprijinului politic pentru fostul ministru.

Potrivit lui Daniel Tudorache, seful PSD-sector 1, si lui Doru Giugulea, miercuri sau joi se va supune la vot debarcarea lui DIP. Conform celor din organizatie, Ion Iliescu nu va mai interveni, ca si pina acum, in sprijinul lui Popescu.

DIP a provocat demisii din PSD

Fost ministru al Economiei in Cabinetul Nastase, Popescu s-a autosuspendat in februarie, la presiunile conducerii centrale, din functia de sef al PSD-Bucuresti. Motivul: scandalul mediatic privind 0 sa. In locul sau a fost numit interimar senatorul Sorin Oprescu.

Pe 14 martie, cind staff-ul PSD l-a debarcat pe Adrian Nastase din functiile detinute, DIP a scapat in urma unei intelegeri cu colegii sai pe care i-a rugat sa nu-i retraga si lui sprijinul politic in aceeasi zi, pentru a nu fi asociata imaginea sa cu a lui Nastase.

Autosuspendarea sa din sefia PSD-Bucuresti a produs crize: o serie de consilieri generali si-au dat demisia din partid in semn de solidaritate cu DIP, alaturi de fostul primar Vasile Gherasim, iar Neculai Ontanu , primar la sectorul 2, a abandonat PSD.

Prostanacul pacalit

Mircea Geoana a spus ca regreta migrarea lui Adrian Nastase la PD si a condamnat dur politica de racolari practicata de democrati. Aflat la Cluj pe 1 aprilie, Geoana, afectat de informatia furnizata de reporterul Antena 1, a amenintat PD, abordind o mina foarte grava, ca va fi penalizat de PSD pentru ca-i fura parlamentarii. E o farsa de 1 aprilie!, ii strigau liderii PSD lui Mircea Geoana, incercind sa-l opreasca din discurs. Geoana, profund implicat in dialog cu jurnalistul care i-a cerut opinia in legatura cu plecarea lui Nastase la PD, nu se mai oprea.

E o farsa, gata!, au mai facut o incercare Dincu, Mitrea si Tanasescu, care rideau in hohote de sobrietatea lui Geoana. In sfirsit, seful lor s-a oprit din declaratie. Puteati sa faceti glume mai reusite, i-a reprosat Geoana reporterului Antena 1, dupa care s-a retras la fel de solemn precum comentase migrarea lui Nastase.

Si totusi, Geoana a exersat si el de 1 aprilie. Impreuna cu tinerii din PSD-Cluj a impartit prin oras plicuri portocalii cu mesaje critice la adresa Aliantei D.A.: Am ieftinit gazul, am redus impozitele, am marit pensiile. Traim mai bine. Pe verso se putea citi: Felicitari. Participi la marea pacaleala. Semnat Alianta Departe de Adevar.

Geoana se pazeste ardeleneste

Problema unui congres extraordinar a fost atinsa marginal. Preferinta colegilor din Transilvania a fost pentru organizarea unui consiliu national , a declarat Mircea Geoana la finalul intilnirilor cu liderii a 11 filiale PSD din Transilvania. Acelasi lucru l-a afirmat si la Iasi, dupa intilnirea cu filialele din Moldova.

Turneul lui Geoana, alaturi de importanti membri ai conducerii centrale, a impins cit mai mult in plan secund discutiile despre un eventual congres. Intilnirea de la Cluj cu liderii transilvaneni s-a derulat in doua etape: vineri au fost la sfat presedintii de organizatii din Satu Mare, Maramures, Salaj, Bistrita-Nasaud, Mures, Harghita si Covasna, iar simbata a venit rindul celor din Cluj, Arad, Bihor si Timis.

Am preferat aceasta metoda din motive organizatorice, explica purtatorul de cuvint al PSD Cluj, Ancuta Abrudan. Cit despre celelalte filiale din Transilvania care nu au fost la intilnire, organizatorii spun ca impartirea s-a facut de la Bucuresti. Au conceput intilnirile pe mai multe zone, asa ca judete precum Alba, Caras-Severin, Hunedoara, Sibiu sau Brasov vor fi chemate la intilnirea de la Rimnicu-Vilcea, mai spune Ancuta Abrudan. Vicepresedintii PSD vor merge la toate intilnirile, indiferent de zona.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea