Social

#taxe impozite #masini electrice #timbrul de mediu #concept eco

Timbrul de mediu ar putea intra in vigoare la sfarsitul lunii martie

Timbrul de mediu ar putea intra in vigoare in cursul lui martie 2013, cel mai tarziu la sfarsitul acestei luni, a declarat pentru gandul.info Rovana Plumb, ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice. Rovana Plumb spera ca adoptarea legii care stabilieste modalitatea de aplicare a acestei taxari sa se faca chiar la urmatoarea sedinta a Guvernului.

Ministrul a exemplificat si cu cat va creste timbrul de mediu comparativ cu taxele actuale. "Tot ceea ce inseamna Euro 6, masinile electrice si masinile hibrid nu vor plati timbrul de mediu. In ceea ce priveste tehnologiile Euro 5, nivelul taxei va fi asemanator cu nivelul taxei actuale. Iar la Euro 3 si Euro 4, timbrul de mediu va avea o valoare mai mare cu 10%-15% fata de nivelul taxei actuale", a spus Rovana Plumb.

Pe de alta parte, oficialul sustine ca programul Rabla va suferi modificari importante. Astfel, voucherul primit pentru casarea masinii va avea o valoare mai mare si va ajunge direct la proprietarul vehiculului respectiv. Despre noua varianta a programului Rabla, Rovana Plumb a mai spus ca va fi un concept eco, care va viza masinile non-euro, Euro 1 si Euro 2.

Sursa foto: romanialibera.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea