Social

#masini #taxa #diesel #timbrul de mediu #emisii de dioxid de carbon

Timbrul de mediu, mai mare in cazul masinilor diesel

Timbrul de mediu ar putea fi diferentiat intre masinile cu motor pe benzina si cele diesel, a anuntat Rovana Plumb, ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice. Ea a explicat ca ministerul ia aceasta varianta in calcul, intrucat automobilele cu motorina "au un plus de particule care polueaza".

Ministrul a mai declarat ca aceasta propunere este una constructiva si va ajuta la reducerea emisiilor de dioxid de carbon si la innoirea parcului auto din Romania.

In ceea ce priveste solicitarile unor producatori auto care au cerut taxe de pana la trei ori mai mari pentru masinile non-Euro, Euro 1 si Euro 2, Rovana Plumb a precizat ca in acest moment nu este vorba despre nicio modificare.

Conform actualei formule de calcul a timbrului de mediu, suma de plata pentru masinile Euro 4 si Euro 3 creste in medie cu 10%, in timp ce pentru masinile Euro 2, Euro 1 si non-euro va scadea cu 60%, 80%, respectiv 90%. In schimb, taxa va avea celasi nivel pentru masinile Euro 5. Masinile hibride, electrice si cele cu norma Euro 6 nu vor plati nimic.

Proiectul actului normativ privind timbrul de mediu poate fi consultat pe site-ul oficial al Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice.

Sursa foto: realitatea.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea