Social

#zaharuri #risc ingrasare #dieta post #carbohidrati #post #exces carbohidrati

Tii post? Riscul sa te ingrasi este extrem de mare!

Daca iti imaginai ca tinand post impusti doi iepuri dintr-odata, mai exact, respecti recomandarile bisericii si in acelasi timp poti da jos cateva kilograme, afla ca de fapt sansele sa te ingrasi sunt foarte mari. Explicatia? Alimentele de post sunt foarte bogate in carbohidrati.

Specialistii spun insa ca e suficient sa urmezi cateva reguli simple si iti vei mentine silueta, scrie Mediafax. Astfel, trebuie sa fii atent la cantitatea de hrana din farfurie. Foarte multe feluri de mancare de post contin zahar in compozitie, iar consumul de cantitati mai mari din aceste alimente poate duce la ingrasare, dar si la aparitia unor probleme de sanatate.

O alta recomandare a medicilor este sa fii atent la orele de masa si in mod special la cina, care nu fie luata mai tarziu de ora 19.30.

Un alt factor de risc in perioada postului il constituie alimentele procesate industrial. Din acest motiv, nutritionistii iti recomanda sa alegi produse cat mai simple, cat mai putin procesate, intrucat nu sunt atat de bogate din punct de vedere caloric si nici atat de toxice pentru organism. Din acest motiv, specialistii si recomanda o dieta de post bogata in legume si fructe de sezon, dar si in cereale si fructe oleaginoase.

Sursa foto: ddre.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea