Social

#studii slabit # dieta revelion #slabit #cura de slabit

Tii dieta de Revelion? Uite de ce nu o sa reusesti sa slabesti!

Ti-ai propus ca anul acesta, de Revelion, sa scapi de cateva kilograme in plus si nu sa le depui, ca de obicei? Strategia ta are sanse mari de esec, spun profesorii universitatilor prestigioase Cambridge si Oxford, din doua motive principale: hormonii pe care ii secreti si profilul tau psihologic

Cercetatorii britanici au efectuat un studiu pe un esantion de 75 de subiecti, impartiti in grupe de cate 25 de voluntari. Acestia au fost "clasificati" in trei categorii principale de "mancaciosi": gurmanzii care mananca mult si nu se satura niciodata, pofticiosii constanti si gurmanzii emotionali (comit abuzuri alimentare pentru a-si regasi echilibrul psihologic).

Persoanele care mananca mult si nu se satura au o carenta a hormonului GLP1, responsabil cu senzatia de satietate. Pofticiosii constanti prezinta asa-zisele "gene ale obezitatii", iar persoanele care mananca pe fond emotional vad mancarea ca pe un tratament medical. Asadar, dietele fiecarei grupe de gurmanzi trebuie sa fie adaptate cauzei precise care declanseaza abuzurile alimentare.

De aceea, curele de slabire personalizate nu pot functiona de Revelion, cand abundenta preparatelor copioase si depresia de sarbatori produc dezechilibre hormonale in corp, scad vointa si cresc riscul mancatului pe fond nervos, spun cercetatorii.

Sursa foto: livingwhole.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea