Social

#tigara electronica #masuri #fumat #comisia europeana #tigari cu arome

Tigarile mentolate vor fi interzise

Tigarile cu arome vor fi interzise, iar pe ambalaje vor fi avertismente de dimensiuni mari, care sa ocupe peste 75% din suprafata pachetului. Masurile au fost impuse de Comisia Europeana, care a adoptat propunerea de revizuire a directivei privind produsele din tutun, in incercarea stoparii fumatului in randul tinerilor.

Astfel, Uniunea Europeana a propus reguli stricte privind modul in care vor fi fabricate, prezentate si comercializate produsele din tutun. Va fi interzisa utilizarea de tigarete, tutun de rulat si produse din tutun nefumigene cu arome.

In plus, actul normativ adoptat de Comisia Europeana prevede utilizarea obligatorie de avertismente de sanatate ilustrate pe ambalajele tigaretelor si altor produse din tutun, care sa acopere 75% din partea anterioara si posterioara a pachetului.

Propunerea va fi discutata in Parlamentul European si in Consiliul de Ministri, iar adoptatea ei este preconizata pentru anul 2014. Dupa ce va fi adoptat, actul normativ va intra in vigoare in perioada 2015-2016.

Produsele care contin nicotina, precum tigarile electronice, sub un anumit prag de nicotina sunt permise pe piata, dar trebuie sa poarte avertismente de sanatate. Si tigaretele din plante vor purta avertismente de sanatate.

Sursa foto: acneeinstein.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea