Social

# moarte fumat # politica anti-fumat #accize tigari # scumpire tigari #oms

Tigari mai scumpe

Organizatia Mondiala a Sanatatii propune accize mai mari pentru tutun, considerand ca pretul mai mare la tigari ar putea descuraja fumatorii. De altfel, scumpirea tigarilor este una dintre cele mai eficiente masuri anti-fumat, au concluzionat specialistii OMS.

Potrivit OMS, la fiecare şase secunde o persoană moare din cauza bolilor legate de consumul de tutun, ceea ce înseamnă că aproximativ şase milioane de oameni mor într-un singur an. În plus, OMS estimează că numărul acestora se va ridica la opt milioane pe an până în 2030, dacă nu se iau măsuri dure care să ţină sub control "epidemia consumului de tutun", relateaza Mediafax.

"Creşterea taxelor pentru produsele din tutun este una dintre cele mai eficiente şi mai rentabile modalităţi de a reduce consumul" de ţigări, a declarat Margaret Chan, directoarea generală a OMS, potrivit sursei citate. 

Tutunul este unul dintre cei patru factori principali de risc ai dezvoltării bolilor neinfecţioase şi netransmisibile, precum cancerul, bolile cardiovasculare şi pulmonare, şi diabetul. În 2012, 16 milioane de oameni cu vârste de până la 70 de ani au murit numai din astfel de boli cauzate de fumat, 80% dintre aceştia provenind din ţările slab dezvoltate sau având venituri medii.

Foto: Hepta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea