Social

#tigari copii #tentatie copii #tigare electronica #tigare #copii

Tigara electronica, noua tentatie pentru copii? Iata ce dezvaluie ultimele studii!

Copiii devin din ce in ce mai tentati de a incerca senzatia data de tigarile electronice, in locul celei ale tigarilor din tutun, sustin autoritatile din Marea Britanie. Studii efectuate in Anglia si Tara Galilor arata ca atractia reprezentata de tigarile electronice este de trei ori mai mare decat de cea a tigaretelor clasice.

Oficiali din Departamentul de Sanatate Publica din Anglia si Tara Galilor sustin ca pustii cu varste intre 10-11 ani vad tigarile electronice ca avand un continut zero de nicotina, 6% dintre acestia recunoscand ca au testat dispozitivul. Doar 2% din cei intervievati au recunoscut ca au fumat tigarete obisnuite.

Numarul copiilor care au admis ca este posibil sa se apuce de fumat in urmatorii ani este de 7 ori mai mare in randul celor care au fumat tigari electronice, decat in randul celor care au incercat tigaretele clasice, se mai arata in raport.

Tigarile electronice comercializate in intreaga lume contin nicotina in forma lichida, dozata in functie de preferintele fumatorilor, iar inhalarea vaporilor acestor substante este la fel de periculoasa ca si clasicul fumat, afirma specialistii.

Sursa foto: guardianlv.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea