Social

# foame continua # studiu bauturi racoritoare #racoritoare #studiu

Ti-e foame incontinuu? Iata motivul ascuns!

Ti-e foame incontinuu si nu gasesti motivul? Ei bine, in cazul in care consumi bauturi racoritoare care contin fructoza ar trebui sa stii ca acestea amplifica senzatia de foame, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Carolina de Sud, din Statele Unite ale Americii, informeaza site-ul atlantico.fr, citat de Mediafax. 

Potrivit studiului, oamenii au tendinta de a consuma alimente cu continuturi calorice ridicate, dupa ce au ingerat in prealabil fructoza. Experimentul a fost realizat pe doua grupuri de voluntari. Primul a fost pus sa bea lichide bogate in glucoza, iar cel de-al doilea, in fructoza. Participantii trebuiau saf faca o alegere la final: ei puteau ori sa primeasca mancare ori sa primeasca o suma de bani, peste o luna.

Participantii care au baut fructoza au resimtit foamea mai intens in comparatie cu voluntarii care au baut glucoza - substanta continuta in alimentele cu un continut caloric ridicat - si au ales intr-un procent covarsitor sa primeasca mancare. In cazul lor, fructoza a activat zonele din creier responsabile cu dorinta de a manca diverse alimente.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea