Social

#amenzi usturatoare #anvelope de iarma # cauciucuri #anvelope #amenzi #cauciucuri iarna

Ti-ai montat cauciucurile de iarna? Risti deja amenzi usturatoare!

Daca ti-ai imaginat ca poti astepta 1 noiembrie pentru a-ti dota masina cu cauciucuri de iarna, iata ca e suficient sa pornesti acum spre munte si sa te alegi cu amenzi usturatoare. 1.600 de lei este penalizarea pentru cei care circula cu masina nedotata corespunzator.

Potrivit capital.ro, anvelopele de iarna sunt obligatorii oricand se circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei, indiferent de data din calendar. Iar cum la munte se anunta deja primii fulgi, trebuie sa tii cont ca daca ai drum prin tara e obligatoriu sa iti montezi cauciucurile de iarna la masina. Mai mult, nu toate companiile ofera despagubiri in caz de accident pentru masinile asigurate care nu au anvelope de iarna.

Potrivit pilotului de curse Titi Aur, anvelopele de iarna se schimba cand temperatura coboara sub o anumita limita. "Cauciucurile de iarna se folosesc incepand de la 7 grade Celsius in jos, chiar daca afara este asfaltul curat. De la aceasta temperatura, anvelopele de iarna au aderenta mai buna decat cele de vara", a precizat Titi Aur pentru ziarulring.ro.

Asadar, oricine iese afara din oras trebuie sa consulte prognoza meteo pentru a se asigura ca starea carosabilului este buna si ca nu sunt necesare anvelopele de iarna.

Sursa foto: radioresita.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea