Social

Scurta vizita de lucru prin birlogul ursului, vizuina iepurelui, padurea lupului. Toate luminate de reflectoarele camerelor de luat vederi.

Ladies and gentleman, we got him. Acest enunt scurt si percutant a facut inconjurul planetei in decembrie 2003, cind Paul Bremer, administratorul american al Irakului, anunta capturarea lui Saddam Hussein. Doamnelor si domnilor, a-nnebunit lupul!. Acest enunt, la fel de scurt si percutant, ii apartine lui Adrian Nastase, care, doi ani si ceva mai tirziu, a trebuit sa recunoasca in fata camerelor de filmat ca e anchetat pentru luare de mita. Nastase a anticipat corect impactul audiovizual: toate posturile de televiziune si radio au preluat declaratia, pe care au pus-o in capul jurnalelor de stiri. Continutul mesajului a fost insa intentionat eronat si a incercat sa mute atentia publica de la adevarata miza. Comunicatul DNA nu vorbea despre nici un lup turbat, despre nici o criza de epilepsie in padure, ci despre fostul premier al Romaniei , care este urmarit penal pentru fapte de coruptie. Scurta paranteza. Bestiarul politic romanesc a suferit si el modificari si actualizari de data recenta. Basescu nu mai este iepurasul din campania electorala, pe care ursul Nastase il lua in catarea flintei ca sa si-l agate trofeu in perete. S-a transformat in ditamai lupul cu ochii injectati, care, impreuna cu haita de procurori, incoltesc politicieni nevinovati si sar la jugulara democratiei. Da parca nici Nastase nu mai e ursul de la Palatul Victoria, care primea premiul revistei VIP de Omul anului 2003 din mina fostului rege al padurii. Revenind la formularea ex-premierului, sint sigur ca nimeni nu s-a lasat pacalit de metafora cu lupul nebun si ca strategia de comunicare a dat gres. Perceptia publicului asupra lui Adrian Nastase, caci despre asta e vorba, a fost alimentata de la inceputul anului cu mai multe matusi , blocuri si terenuri decit toate pensiile si economatele pe care si le-a asumat guvernarea 2000-2004. Si-atunci, am sa reformulez in locul lui Adrian Nastase propozitia cu care ar fi trebuit sa-si inceapa conferinta de presa de marti: Ladies and gentleman, they got me.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea